1. Ana Sayfa
  2. İş

Kasiyerlik Yapmak – Kasiyerler Ne İş Yapar ? Ne Kadar Maaş Alır?

Kasiyerlerin ne iş yaptığının, ne kadar maaş aldığının, kasiyerliğin olumlu-olumsuz yönlerinin anlatıldığı tecrübe yazısı.

Kasiyerlik Yapmak – Kasiyerler Ne İş Yapar ? Ne Kadar Maaş Alır?
Kasiyerlik Yapmak Kasiyer Maaşları
0

Bir dönem CarrefourSA’da kasiyerlik yapmış Ahmet Y.’nin kasiyerliğe nasıl başladığını, kasiyer iken ne iş yaptığını, ne kadar maaş aldığını ve kasiyerliğin olumlu-olumsuz yönlerinden bahsettiği tecrübe yazısı :

 

Kasiyerlikle İlgili Tecrübelerim

Kasiyerlik dönemine bir merakla başlamıştım. Bir arayış dönemindeydim ve kasiyerliğe başvurmuştum. Başvurduğum yer: Anadolu’nun en büyük CarrefourSA’lardan Ümraniye CarrefourSA’ydı. Lakin şimdilerde kapalı konumda bulunuyor.

 

Müşteri hizmetlerine direkt olarak gidip cv bırakacaktım diye ifade ettim. Onlar da beni gerekli yere yönlendirdiler. 1-2 gün sonra arandım ve işe alındığımı öğrendim. Hemen belgeleri doldurtup gelmemi söylediler. Gereğini yaptım. Tüm belgeleri topladım.

 

Kasiyerliğe ilk başladığım günü unutmuyorum. Yeni bir işe atılmak her zaman heyecan doluydu. İlk 3 gün stajyer kasiyerlik olarak görev yaptım. Stajyer kasiyerlik, tecrübeli birinin yanına oturuyorsun ve onun yaptıklarını izliyorsun. O, izin verirse sen kasadan ürün geçiriyorsun. Hepsini sahada yaptığım için çok çabuk öğrenmiştim.

 

Barkodları yavaş yavaş ezberliyordum. Ürünlerin neresinde barkod var anlayabiliyor ve sıra beklemeden ürün geçirebiliyordum. Belli bir süre sonra, kodları ezberleme seviyesine geldim. Artık hızlı hızlı müşteriyi kasadan geçirebiliyor ve poşet açıp müşterinin ürünlerini doldurabiliyordum. Hem müşterinin hem de CarrefourSA yönetiminin istediği profilde bir kasiyerlik görevi yürütmüştüm. İşimi sevdiğimden hiç gocunmadım.

Kasiyerlik Yapmak,Kasiyer Maaşları
Kasiyerlik

O zamanlar oraya yarı zamanlı olarak başvurmuştum. Yarı zamanlı ücretleri 600 liraydı. Asgari ücretin yarısıydı. Başka avantajları vardı. Yanlarında verdiği CarrefourSA kartına her ay para yüklüyorlardı. Tam zamanlı çalışanlar için Asgari ücretin yüzde 10’u, yarı zamanlı için yüzde 5’i kadar yatıyordu. Onunla alışveriş yapacaksak yapıyorduk. Para konusunda bu kadar iyi bir sistem görmedim. Ayın son günü para bankaya yatardı. Hafta sonları olunca para Pazartesi gününe kalmazdı. Cuma gününden bankaya yatardı. Sendika sistemi çok işlekti. Sendikaya üye olmanız durumunda CarrefourSA’dan çıkma ihtimaliniz siz istemeyeceğiniz sürece yüzde sıfırdı.

 

Her olumlu işin olumsuz yanları da elbette var. Kasiyerlik, müşterilerle iyi geçinmek olabilir. Müşterileri tanımak konusunda uzman oluyorsunuz. Süre ve yan haklar konusunda da şirket çok bonkördü. Olumsuz yanları ise, bazen müşteriler çok sabırsız olabiliyor. Çok hızlı olmanızı isteyebiliyorlar. Bazen ürünlere kızdığını kasiyerlerden çıkartabiliyorlar. Müşteriye hizmet etmek için yardım ettiğinizi müşteri görmez. Hırsızlık olayı olursa sizden sorulmaz. Güvenlikler bol bol var. Lakin, A 101, ŞOK gibi yerlerde bu şekilde işlemiyor. Güvenlik de siz oluyorsunuz. Açık verirseniz her yerde geçerli olan kural; para sizden çıkar.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap